Enciklopedije i kapitalna izdanja

Knjige koje su promenile istoriju

Knjige koje su promenile istoriju

9.990,00 RSD

8.000,00 RSD

Enciklopedije i kapitalna izdanja

ZADIVLJUJUĆI VIZUELNI VODIČ KROZ NAJČUVENIJA, NAJREĐA I NAJVAŽNIJA PISANA DELA NA SVETU

Upoznajte se sa najpoznatijim knjigama svih vremena i divite se njihovim pričama! Ova enciklopedija obuhvata istoriju pisane reči, od 3000. godine pre nove ere do današnjeg dana. Hronološka poglavlja prikazuju evoluciju ljudskog znanja, ali i način na koji su se pravile knjige.

U knjizi su prikazane svetski poznate knjige koje su imale najveći uticaj na istoriju kao što su: Staroegipatska Knjiga mrtvih, Mahabharata, Galilejev Dijalog o dva najveća sistema sveta, Darvinov revolucionarni rad o poreklu vrsta, Dnevnik Ane Frank, prva Pingvinova izdanja s prepoznatljivim narandžastim koricama koje su postale simbol pismenosti između dva svetska rata i još mnoga zanimljiva dela.

Tu je i dodatak o slovenskim knjigama: Miroslavljevo jevanđelje, Dušanov zakonik, Ruska gramatika, Ljubezni Haralampije, Gorski vijenac, Od useljenika do pronalazača, Seobe, Na Drini ćuprija... Autor poglavlja Slovenske knjige je doktor nauka Dragana Malić.

Svaka knjiga je predstavljena fotografijama koje oduzimaju dah i fascinantnim biografijama onih koji su ih stvorili. Knjige koje su promenile istoriju okupljaju rečnike, dnevnike, predstave, pesme, ugovore i verske tekstove u jednu zapanjujuću proslavu neosporne moći knjiga.

Stare ili nove, knjige odabrane za ovo izdanje promenile su naše živote i podsetnik su na to ko smo!

Interesantne činjenice, zanimljivosti i još mnoge pojedinosti o rukopisnim i štampanim knjigama pronađite u novoj prelepoj i jedinstvenoj knjizi o KNJIGAMA KOJE SU PROMENILE ISTORIJU!

Pogledajte brošuru: ovde


Autor: Grupa autora
Godina izdanja: 2019.
Broj strana: 288
Dimenzije: 25 x 30 cm

Kupovina na rate: Pogledajte uputstvo za kupovinu na rate.


Slični proizvodi
Slični proizvodi