Močvara

810,00 RSD

649,00 RSD

Beletristika književnost i popularna psihologija / Trileri - Krimi - Detektivski - Akcioni romani

Nakon više od dvadeset godina stalnih sukoba u srcu Afrike, rat koji se može smatrati najdužim i najsurovijim na svetu polako se stišava. U nastojanju da simbolički zapečati mir, jedna kosmopolitska ekspedicija, sačinjena od poslovnih ljudi, političara i predstavnika sukobljenih plemena, ukrcava se na brod koji će ploviti Belim Nilom prema jugu zemlje.

Na tom putu se nalazi ogromna močvarna oblast, predeo koji se neprekidno menja i nikada ne bude do kraja otkriven. Neprijateljska i proždiruća oblast Sud, velika močvara južno u dolini Nila.

Započinje odiseja koja će ove putnike sve više udaljavati od civilizacije, pretvarajući se u nešto nalik snu, a njima neće preostati ništa drugo nego da se ujedine, kao u nekoj maloj vavilonskoj kuli, kako ih u lutanju močvarom ne bi zadesila smrt. U tom lutanju, poznavaoci većeg broja jezika steći će neobičnu moć. Močvara Sud je avanturistički roman koji govori o Africi, kontinentu koji se nikada ne može potpuno upoznati i koji je, na nesreću svojih stanovnika, verovatno jedino mesto na svetu gde je avantura i dalje moguća.

Gabi Martinez radnju svog "afričkog" romana smešta u jednu teorijski bezimenu oblast. Izuzetno veštim građenjem likova i zapleta, on nas ukrcava u taj lavirint zemlje i vode, i postajemo deo nevolja i neizvesnosti, ali i svetlosti i mirisa duboke Afrike.

Močvara Sud je izuzetan avanturistički roman, a istovremeno i parabola moderne civilizacije.

Autor: Gabi Martinez
Godina izdanja: 2009.
Broj strana: 286
Dimenzije: 13 x 20 cm

Kupovina na rate: Pogledajte uputstvo za kupovinu na rate.


Slični proizvodi
Slični proizvodi

Braća

1.010,00 RSD

759,00 RSD

Pogledaj proizvod